Bescherm jezelf en je gezin – 24u op 7d.

Wil je gerust zijn tijdens de zomerse uitstapjes met het gezin? Dan hebben we hier een mooie oplossing voor je klaarstaan.

Bij Baloise kan je kiezen voor het verzekeringspakket “Veilig Gevoel”. Deze verzekering vangt de financiële gevolgen van een ongeval op, zowel ongevallen thuis als onderweg. Maar ook tijdens het beoefenen van je hobby.

Hieronder vind je een kort overzicht van de mogelijke opties in dit pakket.

Veilig gevoel voor het hele gezin

 

Heb je hier vragen over?

Neem gerust contact op met ons kantoor en we kijken samen met jou verder naar de interessantste optie.

Tot gauw!

bescherm je gezin, iedere dag op elk moment, en laat iedereen genieten

Beste klant,

 

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, kan je vanaf heden online een afspraak inplannen inzake een woonkrediet.

Dit kan je op volgende link: Afspraak bij jouw hypotheekwinkel.expert

Is de agenda volzet, neem dan telefonisch contact op. We proberen iedereen zo goed mogelijk verder te helpen.

Tot op kantoor!

welkom bij hypotheek.winkel Heusden Suskaberg

Bouwen of Verbouwen? Wat zijn de risico’s en waarvoor kan ik me beschermen als bouwheer?

Iedereen weet het wel: een Vlaming is geboren met een baksteen in de maag. En ondanks de strenge regelgeving in de bouwsector, starten er nog dagelijks vele mensen met hun bouwproject. Maar dit gaat steeds gepaard met een hoog kostenplaatje en de nodige risico’s.

Zo zijn er de risico’s die verbonden zijn het gehele bouwproject alsook de risico’s van het zelf uitvoeren van de werken.

Voor de risico’s van het bouwproject, kan je als bouwheer een ABR-verzekering afsluiten.

bescherming bouwproject via ABR

bescherming bouwproject via ABR

Wat is de ABR-verzekering?

De alle-bouwplaats-risico’s-Verzekering (ABR) dekt de schade aan de werf, de werken en de materialen die zich tijdens het bouwen van een nieuwbouw of het verbouwen van de woning hebben voorgedaan. Deze polis zal in de eerste plaats de beschadigingen op de werf vergoeden, ongeacht wie in de fout ging. Dit kan uitgebreid worden met een luik schade aan derden.

Met de ABR-polis voorkomt u als bouwheer dat je bouwproject wordt stilgelegd omwille van aanslepende discussies tussen aannemers of onderaannemers, architect e.d. inzake wie aansprakelijk is voor de schade die is ontstaan aan het bouwwerk. Deze verzekering die je afsluit als bouwheer dekt zowel de eigenaar/bouwheer, de bouwpromotor, architect, aannemer, ingenieur, … met betrekking tot alle schade die veroorzaakt wordt aan het (ver)bouwproject.

Wanneer je kiest voor de uitbreiding van schade aan derden wordt de aansprakelijkheid naar derden eveneens verzekerd. Dit houdt in dat de gewone aansprakelijkheid (art. 1382 BW) als de burenhinder (art. 544 BW) wordt gedekt. Wanneer heb je deze waarborg nodig? Stel dat alle betrokken partijen in het bouwproject alle werken volgens de regels van de kunst uitvoeren, maar toch ontstaat er een schade bij jouw nieuwe buren: barsten in de gevel, verzakkingen, … De wet voorziet dat de bouwheer aansprakelijk is voor die schade en dat hij deze dient te vergoeden aan de buur. Er dient hiervoor geen aantoonbare fout gemaakt te zijn. Deze schade kan de bouwheer NIET recupereren via de BA privé leven (“de familiale) verzekering.

Via de ABR-polis kan je als bouwheer gerust zijn, want je kan dit bekijken als een vorm van “omnium” voor je (ver)bouwproject.

Deze polis voorziet wel steeds een vrijstelling (“franchise”). Deze varieert per bouwproject en in functie van de moeilijkheidsgraad van het project.

De architect of aannemer kunnen deze polis ook afsluiten voor jou, maar dan ben je nooit zeker van de inhoud van de waarborgen. Bovendien gaan ze steeds de premie van de verzekering aan je doorrekenen. Het is aan te raden als bouwheer om dit zelf af te sluiten, zodat je met een gerust gevoel kan starten aan je nieuwe woondroom.

Opmerking: nieuwe wetgeving “bouw-aansprakelijkheid” start vanaf 01/07/2018.

Maar als helpende hand op de werf tref je ook risico’s: lichamelijke letsels.

Welke polis kan ik afsluiten voor mijn helpende handen?

Om de kostprijs van je bouwwerk te drukken ga je als bouwheer graag een handje uit de mouwen steken: gevelstenen klaarleggen, dakpannen aangeven, de sleuven van elektriciteitskabels uitslijpen, … Maar dit houdt het risico in dat je jezelf kan kwetsen, en dat geldt ook voor alle vrijwillige helpende handen. Iedereen die een werf betreedt erkent een vorm van risico, ongeacht of je familie of vriend bent.

Wil je jezelf hiervoor ook beschermen, dan die je een verzekering “lichamelijke ongevallen” af te sluiten. Hierbij kan je volgende waarborgen laten opnemen: overlijden, tijdelijke ongeschiktheid, blijvende invaliditeit en medische kosten. De bedragen van dekking zijn verschillend per maatschappij alsook de keuze van het waarborgbedrag. Bij de meeste maatschappij kan kiezen tussen verschillende kapitalen. Deze waarborgen komen tussen, ook al kan je genieten van een hospitalisatieverzekering.

Wil je uitleg om alles even te overlopen voor je persoonlijk project? Dan kan je op ons kantoor terecht!

Ons kantoor is gesloten op:

op dond. 10 mei & vrij. 11 mei
(O.H. Hemelvaart)

en

en maandag 21 mei
(Pinkstermaandag)

 

Huis kopen? Waarom wachten op de verlaagde registratierechten geen goed idee is.

“Stel de aankoop van je woning uit”, blokletterden de media de afgelopen dagen. Vanaf 1 juni komt er namelijk meer duidelijkheid over de registratierechten en er wordt in de wandelgangen al druk gefluisterd dat die een stuk gunstiger zullen uitvallen. Voet op de rem dan maar? Toch niet. We fileerden de meest gehoorde misvattingen voor jou en vertellen je waarom wachten in je nadeel is.

Je droomhuis kopen doe je best nu

Groot nieuws was het in de kranten: de woningmarkt is met 7,9% gekrompen ten opzichte van vorig jaar. Wat is er aan de hand? Met het oog op de plannen van minister Bart Tommelein om de registratierechten tegen de zomer te verlagen, kiezen kandidaat-kopers voor een spelletje kat uit de boom kijken. Hoewel er nog veel onduidelijkheid heerst over de details van het nieuwe decreet, wordt er dus druk gegokt en gespeculeerd. Helaas vertoont veel van de verspreide informatie hier en daar wat gaten. En dan krijg je uitspraken als deze.

“De nieuwe regels gaan in op 1 juni”

Fout. Het CIB noemt op haar website 1 juni als richtdatum, maar vervolgt met deze zin: “Deze datum kan nog verschuiven richting 1 juli, 1 augustus of zelfs later.” Voor het decreet van kracht wordt, moet het namelijk nog van adviezen worden voorzien en langs een parlementaire commissie, om uiteindelijk te worden goedgekeurd door het Vlaams Parlement. Enig geduld is dus geboden.

voorstel registratierechten 2018

Voorstel Bart Tommelein – nog niet goedgekeurd vandaag

“Ja maar de rente ligt nu WEL laag”

Juist. Maar dat blijft niet zo. In de VS zien we momenteel een stijging van de rentevoet, en als het regent in de States, druppelt het in Europa. Tegen dat je je compromis kunt ondertekenen, zullen de rentes hier allicht alweer de hoogte in klimmen. Er is trouwens niet veel nodig: met een stijging van amper 0.30 % is je verhoopte korting op de registratierechten al helemaal opgesoupeerd door de verhoogde intrestlast.

Kwestie van het wat bevattelijk te maken; een kleine rekenoefening.

Stel, je woning kost 200.000 euro, een lening die je afbetaalt op 20 jaar. Gaat de rente 0,20% omhoog, dan krijg je een meerkost van 4500 euro en een maandlast die met 20 euro omhoog gaat. Stijgt die rente tot 0,30%, dan hebben we het over 7000 euro extra kosten en maandelijks 30 euro erbij.

“Wachten kan sowieso geen kwaad”

Think again. Als iedereen een poosje zijn adem inhoudt en dan tegelijkertijd koopaktes gaat ondertekenen, dan geraakt de vraag- en aanbodbalans in de war. Want als al die huizenjagers op hetzelfde moment hun zoektocht hervatten, jaagt de grote vraag vanzelf de prijzen weer de hoogte in.

Wat moet ik dan wel doen?

Actie ondernemen, wetende dat het de datum van je compromis is die bepalend is voor de registratierechten. Als je je droomhuis hebt gevonden, ga er dan gewoon voor. En onderhandel slim, want de 3% die je nu extra bedisselt op de verkoopprijs, zal je op het einde van de rit veel meer opleveren dan het geld dat je zou uitsparen door nog een paar maanden te talmen.

sleutel van woondroom

Maak een afspraak en ga voor de sleutel van je woondroom

Wil je graag weten wat een hypotheek.expert voor jou specifiek kan betekenen tijdens de zoektocht van je droomwoning?

Bron: https://info.hypotheekwinkel.be/blog

Fietsverzekering?

Steeds meer mensen nemen de fiets om zich te verplaatsen. Zo is de verkoop van fietsen met meer dan 30% gestegen in het afgelopen jaar. Het aandeel van de elektrische fiets wordt hierin ook groter. Zo wordt de E-bike geregelder gebruikt voor langere afstanden, zoals naar het werk, alsook voor degenen met een iets mindere conditie.

Fiets of E-bike

Fiets of E-bike

De risico’s verbonden aan zo’n elektrische fiets mogen niet onderschat worden: meer kans op diefstal door de hogere aankoopwaarde, grotere kosten bij schade, … En wat als je in panne komt te staan? Hiervoor zijn er oplossingen, zowel voor een gewone fiets als voor de E-bike.

Dat zijn de meest voorkomende redenen waarom meer en meer Belgen kiezen voor een fietsverzekering. Zo kan je eigen fiets verzekeren alsook deze van het gehele gezin. Je kan elke fiets tot 5000 euro verzekeren. De E-bikes zelfs tot € 6.000 !! Elk type fiets kan verzekerd worden. De diefstaldekking kan je genieten wereldwijd.

Welke voordelen kan je genieten Bij Allianz Global Assistance?
 • Wereldwijde dekking bij diefstal
  allianz global assistance

  allianz global assistance

 • Eerste 3 jaar geen afschrijving
 • Pechverhelping in Benelux, tot 30 km buiten deze grenzen
 • Geen vrijstelling bij diefstal (uitgezonderd koersfietsen, mountainbikes (20%))

De fietsverzekering beschermt je het hele jaar door tegen diefstal, beschadigingen en je kan genieten van bijstand in België.

Wil je meer informatie? Neem even contact op met ons kantoor en we helpen je graag verder.

AG Insurance - veiligheid voor mijn gezin

AG Insurance – veiligheid voor mijn gezin

Vind hier ook alvast extra informatie:

AG Insurance: Mijn Fiets

Allianz Global Assistance: Fietsbijstand

OmniMobility

OmniMobility

Pensioensparen, iets voor mij?

Iedereen spreekt over pensioensparen. Over al de voordelen en dat ik dit zeker dien te doen. Maar is dit echt iets voor mij?

 

Hoe werkt dat pensioensparen?

Letterlijk gezegd: Je gaat zelf starten met sparen voor het moment dat je met pensioen gaat. De overheid heeft hiervoor een speciaal fiscaal voordeel opgesteld waarvan je kan genieten onder bepaalde voorwaarden. De overheid heeft dit opgestart om iedereen aan te sporen om hieraan deel te nemen, want het is geen publiek geheim: het wettelijk pensioen zal voor velen niet toereikend om hun huidige levenstandaard aan te houden. En ja, onze levensverwachtingen wordt steeds langer, dus we gaan ook steeds langer ons pensioen nodig pensioenhebben dan dit voorzien is door de overheid.

 

Als spaarder heb je keuze uit 2 formules in het sparen:

pensioenspaarfonds: dit is een beleggingsfonds dat specifiek werd opgericht voor pensioensparen en dat door een vermogensbeheerder wordt beheerd. Je inleg wordt niet beschermd, d.w.z. je loopt meer risico, maar kan een hoger rendement opleveren. Dit product wordt steeds aangeboden door bankkantoren.

pensioenspaarverzekering: een vorm van levensverzekering waarbij elke storting recht geeft op een belastingvermindering in kader van het pensioensparen. Je inleg wordt hier wel beschermd, maar het rendement op lange termijn zal lager zijn dan in een pensioenspaarfonds. Deze vorm van sparen vind je enkel via een verzekeringsproduct bij je verzekeringsmakelaar.

De combinatie van deze formules kan je enkel terugvinden in speciale pensioenspaarverzekeringen. Als je hierover informatie wilt, maak je best even een afspraak bij je makelaar. Bij de combinatie kan je genieten van meer zekerheid, maar ook voor de optie voor meer rendement. Dit kan je niet afsluiten bij een bank.

Opgelet, je kan maar 1 pensioenspaarplan kiezen per kalenderjaar. Meerdere contracten afsluiten per jaar heeft geen nut en levert geen extra voordelen op.

Hoeveel kan ik jaarlijks sparen?

In 2017 kan je maximum 940 euro storten in je pensioenspaarplan. Hetzelfde bedrag kan je dan eveneens storten in 2018. Indien je meer wenst te sparen, kan dit niet in een pensioenspaarplan, maar wel op een fiscaalvrij spaarplan.

 

En wat levert dit mij op?

De belastingvermindering bedraagt momenteel 30% (+gemeentebelasting) van het gestorte bedrag.

Gestort bedrag  (maximum) Fiscaal voordeel Eigen inbreng
940 euro 282 euro 658 euro

Dit fiscale voordeel zal je voelen in je belastingbrief van het aanslagjaar dat hierop volgt, en dit elk jaar opnieuw! Dat is een zeker rendement van 30% op je gespaarde kapitaal!

Én ieder persoon kan zo’n fiscaal pensioenspaarplan afsluiten, ook al woon je samen of ben je getrouwd.

Bovendien het rendement van zo’n pensioenspaarverzekering is nog steeds hoger dan alom bekende spaarboekje. Dus hoe vroeger je eraan begint, hoe meer pensioen-spaarcentjes je zal hebben.

Een voorbeeld:

Sparen vanaf 25 jaar

 • 940 EUR per jaar tot 65 jaar (laatste premie op 64 jaar)
 • Totaal gestort bedrag: 37 600 euro
 • Totaal kapitaal op 65 jaar dankzij de interesten en het sneeuwbaleffect: € 55 122,52

Sparen vanaf 42 jaar

 • 940 euro per jaar tot 65 jaar (laatste premie op 64 jaar)
 • Totaal gestort bedrag: 21 620 euro
 • Totaal kapitaal op 65 jaar dankzij de interesten en het sneeuwbaleffect: € 23 974,77
Leeftijd bij het begin van de premiestortingen Bedrag opgebouwd door
de gestorte premie
s
Totaal kapitaal op 65 jaar 
25 jaar 37 600 euro 55 122,52 euro
42jaar 21 620 euro 23 974,77 euro
17 jaar verschil 15 980 euro 31 147,76 euro

 

Of een verschil van 31 147,76 euro!

(rekening gehouden met intresten, winstdelingen, gestorte premies en het sneeuwbaleffect)

 

Gaat mij dit ook belastingen kosten?

Het kapitaal dat je hebt gespaard is onderworpen aan een belasting van 8%, de zogenaamde “taks op het lange termijnsparen”. Deze taks zal geheven worden wanneer je de leeftijd bereikt van 60 jaar. Tenzij je contract dan nog geen 10 jaar loopt. In dit geval zal de taks geheven worden op het 10e jaar.

Heb je niet genoten van de fiscale voordelen, dus geen fiscaal pensioenspaarplan afgesloten, zal je deze taks ook niet dienen te betalen. Dit plan kan je ook combineren met je pensioenspaarplan, als je een extra wilt sparen per jaar.

Opmerking: indien je je gespaarde centen vroegtijdig wilt opvragen, zal je je fiscaal voordeel verliezen. Dit geldt ook op het al gespaarde gedeelte. Er zal dan een belasting van 33% (+gemeentetaks) worden geheven op het kapitaal dat je opvraagt.

 

Waar kan ik terecht als ik wil starten met pensioensparen?

Als je een pensioenspaarplan wilt afsluiten, kan je steeds terecht bij je verzekeringsmakelaar. Op ons kan je hiervoor rekenen. Ook als je meer informatie wilt over de verschillende mogelijkheden van pensioensparen en fiscaal-vrij sparen kan je vrij een afspraak maken op ons kantoor.

 

Enkele nuttige links met extra uitleg:

https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingvoordelen/pensioensparen

https://www.aginsurance.be/Retail/nl/pensioen/voorbereiding/Paginas/verschil-pensioensparen-en-levensverzekering.aspx

https://www.wikifin.be/nl/themas/pensioenen/pensioensparen/werking

https://www.baloise.be/nl/particulieren/sparen-beleggen/pensioen.html

 

Tips voor de zelfstandigen onder ons:

https://www.aginsurance.be/professionals/nl/pensioen/Paginas/pensioen.aspx

https://www.generali.be/pensioensparen.html