De kosten bij de verkoop van je woning

16 november 2020

Je gaat je woning verkopen! Top! Maar weet je ook welke kosten hierbij gepaard gaan? Wij maken hier een overzicht.

checklist voor verkoop
checklist voor verkoop

Woning verkoopklaar?

Vooraleer je het plaatje “te koop” aan je raam hangt, kan je best even checken welke mankementen je ziet aan je woning. De kleintjes kan je best herstellen, o.a. een kapotte buitenlamp, een losse vloertegel, … Grote(re) kosten dien je zelf even te bekijken of je het herstel eruit kan halen in de verkoopsprijs.

Reclame?

Verkoopsprijs bepaald? Check! Dan kan je je woning op de markt brengen. Dit start met het hebben van goede duidelijke foto’s. Je kan dit zelf (proberen) te doen of je neemt een professionele fotograaf onder de arm. Als je de verkoop toevertrouwt aan een vastgoedmakelaar, zullen deze kosten opgenomen worden in de factuur op commissie.

Oplevering bij verkoop?

Vooraleer je een woning mag te koop stellen, dienen er meerdere attesten voorzien te worden. Denk maar aan het EPC en bodemattest. Maar er zijn er meer: kadastrale gegevens, vastgoedinformatie, keuringen, …

Al deze kosten horen nu eenmaal bij de verkoop van je woning. Maar laat je er zeker niet door afschrikken. Wil je een volledig overzicht van de kosten, vraag naar een gepersonaliseerd overzicht voor jouw woning. Maak even een afspraak met ons kantoor en onze vastgoedspecialist komt graag langs om dit te bespreken.

Meer nieuws
Wil u meer informatie over vastgoed, hypotheek of verzekeringen?
Neem nu vrijblijvend contact met ons!
Contacteer ons
Copyright © Zakenkantoor Truyens nv | Alle rechten voorbehouden
door Thys-Communicatie.be