Keuring van mijn auto en de verzekering

1 april 2020

Beste klant,

Ook tijdens de corona-maatregelen is het nodig om steeds in orde te zijn met de papieren van je wagen. Voor het keuringsbewijs is het momenteel niet mogelijk om een nieuw document te halen.

Door de maatregelen in verband met het coronavirus zijn de autokeuringen sinds 18 maart 2020 gesloten. Dit houdt in voor Vlaanderen:

  • Sinds 25/3/2020 zijn de keuringcentra terug geopend, ENKEL voor bedrijfs- en transportvoertuigen, bussen, prioritaire voertuigen en technische herkeuringen
  • Voor de andere categorieën, waarvan het keuringsattest verstreek na 13/3/2020, zal de termijn tot keuring verlengd worden met 4 maanden.
    • DUS dit geldt voor alle particuliere wagens

We willen u er op duiden dat het wettelijk niet is toegestaan om te rijden zonder geldig keuringsbewijs.

In de verzekeringsvoorwaarden van je autopolis staat er vermeld wat de gevolgen zijn indien u een schadegeval heeft tijdens het rijden met een vervallen keuringsbewijs.

Voorbeeld AXA: de verzekeringsmaatschappij behoudt zich het verhaalrecht in de waarborg BA én de uitsluiting van andere dekkingen voor deze autopolis.

Is de keuring vervallen vanaf 18/3/2020 en heeft u uw auto niet kunnen laten keuren omwille van het coronavirus, zal AXA deze uitsluitingen en het verhaalrecht niet toepassen.

Rondrijden met een niet-gekeurd voertuig kan ook zorgen voor een verkeerboete tijdens een politiecontrole. Ook zal er een verhoogde factuur bij het keuringsstation volgen bij uw volgende keuring van de wagen.

Heeft u vragen over uw autopolis, neem gerust contact op met ons kantoor. We helpen u graag verder met al uw vragen.

#samentegencorona

#blijfinuwkot

Autokeuring - wat met mijn verzekering en de waarborgen? Ben ik verplicht gekeurd te zijn?

Meer nieuws
Wil u meer informatie over vastgoed, hypotheek of verzekeringen?
Neem nu vrijblijvend contact met ons!
Contacteer ons
Copyright © Zakenkantoor Truyens nv | Alle rechten voorbehouden
door Thys-Communicatie.be